home loodgieter electra verwarming netwerk
 
 

(Combi-) ketels

Een CV-ketel op gas komt het meeste voor. De verspreiding van warmte door de woning gaat via leidingen, radiatoren, convectoren of wand/vloerverwarming. Via de thermostaat heeft u grote invloed op de efficiëntie van het verwarmingssysteem én op de stookkosten. Er zijn drie typen CV-ketels, onderverdeeld naar oplopend rendement:

  • De conventionele CV-ketel met een rendement van 70 tot 80 procent. Dat wil zeggen dat 20 tot 30 procent van de gebruikte energie via de schoorsteen verloren gaat
  • De verbeterd rendement(VR)-ketel met een rendement van ongeveer 75 tot 85 procent (met Gaskeur-basislabel).
  • De HR-ketel met een rendement van 100-107 procent.

  • Nog erg veel huishoudens hebben een gewone CV ketel of een VR ketel. Wat niet veel mensen weten is dat het zeer interessant kan zijn om zo’n ketel te vervangen, ook al werkt hij nog prima. De besparing kan enorm oplopen, waardoor de investering binnen enkele jaren al is terugverdiend. En belangrijker nog: Het milieu wordt aanzienlijk gespaard.
    Graag rekenen wij samen met u uit welke type en merk ketel het beste bij uw situatie past. Daarnaast verzorgen wij graag de complete aanleg of renovatie van uw centrale verwarmingssysteem.

     
    remeha ketels